Test on Verbal Abilities Part 2

    Test on Verbal Abilities Part 2 is one the topics that needs mastery in Civil Service Exam. Reviewees need to master the key points that are crucial and needs extra attention. To do this, the reviewee should read and understand each item with proper care. In taking Civil Service Exam, memorization is only a technique but it can’t help you pass the exam. It means that you have to read, understand and internalize the topics. Understanding the questions very well before analyzing it is the best trick to do.

    In reviewing Test on Verbal Abilities Part 2, the brain should act as a gallery. The reviewee must master retention of difficult points. There are choices and options but those are very close to the correct answer. To pick the best answer, the reviewee should master the techniques very well. With four difficult choices, only one is the answer. It takes wit and speed as well as control to point the answer in a matter of one (1) minute.

    Some items in Test on Verbal Abilities Part 2 are easy. Yet, the difficult questions outnumber the easy ones. During the review, it is best if you stay focus and think that the review is the real scenario. In this manner, you will be used to the flow of the process of the exam. The positive mentality is what matters the most and it will add to your advantage. Questions in each item may be difficult at first reading but as you read it twice, you will find it easy to answer. Test on Verbal Abilities Part 2 is very important and this is one point that you need to practice.

    See also  Quantitative Analysis and Numerical Reasoning Part 4

    Many said that Civil Service Exam is difficult to pass and it is agreeable. If an aspiring taker wishes to pass the examination, he/she must focus on the review to nail it!

    Civil Service Examination Reviewer

    Test on Verbal Abilities Part 2

    VERBAL ANALOGY

    Directions: Each question below consists of a related pair of words followed by 5 other words numbered 1,2,3,4, & 5. Select the lettered word that BEST expresses a relationship similarm to that expressed in the original pair. Write only the number that corresponds to your answer.

    SINGLE – WORD APPROACH:

    1.   Open  : secretive :: Forthright : _______

    1.   Spiteful
    2.   Honest
    3.   Mask
    4.   Candid
    5.   Outspoken

    Ans : 1

    2.    Negligent : Requirements :: Remiss :______

    1.   Task
    2.   Duty
    3.   Positions
    4.   Injury
    5.   Problem

    Ans : 2

    3.   Chairman : gavel :: Conductor: ______

    1.   Orchestra
    2.   Keys
    3.   Baton
    4.   Bus
    5.   Piano

    Ans : 3

    4.   Funds : embezzled :: Writings: _______

    1.   Copyrighted
    2.   Documented
    3.   Reproduced
    4.   Published
    5.   Plagiarized

    Ans : 5

    5.   Taciturnity : laconic :: Improvisation: _______

    1.   Practiced
    2.   Devised
    3.   Unrehearsed
    4.   Amendment
    5.   Impressionable

    Ans : 3

    6.   Bouquet : flower :: Link: ______

    1.   Chain
    2.   Body
    3.   Bones
    4.   Muscles
    5.   Connection

    Ans : 1

    7.   Asylum : refugee :: Traveler: ______

    1.   Rest
    2.   Destination
    3.   Enjoyment
    4.   Adventure
    5.   Tourist

    Ans : 2

    8.   Worried : hysterical :: Happy : ______

    1.   Serious
    2.   Ecstatic
    3.   Problematic
    4.   Depressed
    5.   Loyal

    Ans : 2

    9.   Decision : consideration :: Wish : _______

    1.   Request
    2.   Fulfillment
    3.   Charity
    4.   Plea
    5.   Conference

    Ans : 2

    10.        Myth : story :: Bonnet : _______

    See also  CSE Practice Test 6

    1.   Hat
    2.   Décor
    3.   Dress
    4.   Design
    5.   Accessory

    Ans : 1

    11.        Breeze : tornado :: Trickle: ______

    1.   Stream
    2.   Flame
    3.   Gusher
    4.   Flash
    5.   Floe

    Ans : 3

    12.        Signature : portrait :: Celebrity : ______

    1.   Autograph
    2.   Photograph
    3.   Article
    4.   Film
    5.   Movie star

    Ans : 1

    13.        Drama : directory :: Editor : ______

    1.   Movie
    2.   Playwriting
    3.   Magazine
    4.   Editing
    5.   Principal

    Ans : 3

    14.        Indifferent : concern :: Arrogant : _______

    1.   Emotion
    2.   Tolerance
    3.   Behavior
    4.   Bravery
    5.   Modesty

    Ans : 5

    15.        Examination : cheat :: Politics : _______

    1.   Principles
    2.   Graft
    3.   Grandstanding
    4.   Addition
    5.   Election

    Ans : 2

    16.        Publication : libel :: Slander : ________

    1.   Liability
    2.   Offence
    3.   Crime
    4.   Speech
    5.   Editorial

    Ans : 4

    17.        Lawyer : client :: Doctor : _______

    1.   Patient
    2.   Prescription
    3.   Profession
    4.   Medicine
    5.   Hospital

    Ans : 1

    18.        Mold : die :: Stamp : ______

    1.   Form
    2.   Cast
    3.   Mail
    4.   Philately
    5.   Envelope

    Ans : 2

    19.        Master : servant :: Monarch : _______

    1.   Subject
    2.   Kingship
    3.   Government
    4.   Labor
    5.   Follower

    Ans : 1

    20.        Heart : pump :: Stomach : ______

    1.   Digestive system
    2.   Digest
    3.   Intestine
    4.   Food
    5.   Appendix

    Ans : 2

    21.        Connoisseur : painting :: Viands : ______

    1.   Food
    2.   Appetizer
    3.   Gourmand
    4.   Critic
    5.   Chef

    Ans : 3

    22.        Story : building :: Stanza : ______

    1.   Rhyme

    2.   Floor

    3.   Construction

    4.   Prose

    See also  Grammar and Correct Usage in Filipino Part 1

    5.   Poem

    Ans : 5

    23.        Novelist : plot :: Architect : ______

    1.   Design
    2.   Profession
    3.   Blueprint
    4.   Building
    5.   Construction

    Ans : 3

    24.        Airplane : hanger :: Automobile : _______

    1.   Port
    2.   Pad
    3.   Garage
    4.   Auto shop
    5.   Showroom

    Ans : 3

    25.        Ship : channel :: Jet : ______

    1.   Airport
    2.   Hangar
    3.   Runway
    4.   Aircraft carrier
    5.   Take-off

    Ans : 3

    26.        Heat : thermometer :: Radiation : _______

    1.   Geiger counter
    2.   Seismograph
    3.   Barometer
    4.   Waves
    5.   Light

    Ans : 1

    27.        Ostracism : censure :: Approval : _______

    1.   Disapprove
    2.   Applause
    3.   Reject
    4.   Negate
    5.   Accept

    Ans : 2

    28.        Mentor : counsel :: Bodyguard : ________

    1.   Teacher
    2.   Safety
    3.   Guardian
    4.   Protection
    5.   Lawyer

    Ans : 4

    29.        Automobile : gasoline :: Man : _______

    1.   Medicine
    2.   Life
    3.   Food
    4.   Energy
    5.   Exercise

    Ans : 3

    30.        Apt : fore :: Bow : ______

    1.   Hull
    2.   Deck
    3.   Stern
    4.   Arrow
    5.   Ship’s bottom

    Ans : 3

    To download this reviewer, click HERE. God bless!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *