Test on Correct Grammar in Englis Part 2

    cse%2Breviewers

    VOCABULARY
    Direction: Each sentence below has an underline word or phrase. Choose the word or phrase that is most nearly similar in meaning to the underline word.
    1. Because of the drug’s soporific effect, you should not drive after taking it.
    1.   Inimical
    2.   Poignant
    3.   Noxious
    4.   Sedative
    5.   Poisonous
    Ans:4
    2.Indulgentparents spoil their children by giving in to their every demands and whims.
    1.   Loving
    2.   Generous
    3.   Beneficial
    4.   Yielding
    5.   Indecisive
    Ans: 4
    3. The Defensive Panel presented its case to the jury in a trenchant manner.
    1.   Defensive
    2.   Vague
    3.   Cautious
    4.   Dignified
    5.   Legalistic
    Ans: 3
    4. A group of dissident students from the youth freedom Movement is believed to be engaged in furtive activities.
    1.   Cause-oriented
    2.   Illegal
    3.   Vicious
    4.   Worthy
    5.   Secret
    Ans: 5
    5. He is more concerned with mundane matters like the movement of the stock market
    1.   Simple
    2.   Financial
    3.   Worldly
    4.   Investments
    5.   Economic
    Ans: 3

    6. Do not be so dogmatic about the statement it can be easily refuted.
    1.   Arbitrary
    2.   Religious
    3.   Disagreeing
    4.   Technical
    5.   Whimsical
    Ans: 1
    7. The Hot, humid weather can be enervate even heart souls.
    1.   Intimidate
    2.   Incite
    3.   Invigorate
    4.   Impugn
    5.   Weaken
    Ans: 5
    8. He was expelled from  the club because if his nefarious activities.
    1.   Unsolicited
    2.   Unauthorized
    3.   Questionable
    4.   Immature
    5.   Sinister
    Ans: 5
     9.  His Diffidencecause him to miss many opportunities.
    1.   Ignorance
    2.   Laziness
    3.   Timidity
    4.   Arrogance
    5.   Indifference
    Ans: 3
     10.  The recommendation of the wage council is repugnant to the manpower sector.
    1.   Anti-labor
    2.   Acceptable
    3.   Reasonable
    4.   Degrading
    5.   Objectionable
    Ans: 5
     11.  Teresa was frightened by the amorphous mass had floated in from the sea.
    1.   Shapeless
    2.   Solid
    3.   Starlike
    4.   Rock-hand
    5.   Rofting
    Ans: 1
      12. They resent his hypocriticalposing as a friend for they know he is interested only.
    1.   Exaggerated
    2.   Excessive
    3.   Deceitful
    4.   Narrow-minded
    5.   Modest
    Ans: 3
    13.  Let him drink the justice. It is innocuousand will have no effect.
    1.   Incapable
    2.   Non dangerous
    3.   Harmful
    4.   Tasteless
    5.   Toxic
    Ans: 2
    14. Although the artist uses various materials for her artworks, she has the predilectionfor indigenous materials.
    1.   Superiority
    2.   Foresight
    3.   Choice
    4.   Preference
    5.   Abundance
    Ans: 4
    15. The secret agents in charge of protecting the President tried to be as unobtrusiveas possible.
    1.   Novel
    2.   Shadowy
    3.   Harsh
    4.   Strict
    5.   Inconspicuous
    Ans: 5
    16. They vowed to remain steadfastin their support of the group’s cause.
    1.   Strong
    2.   Articulate
    3.   Loyal
    4.   Strict
    5.   Inconspicuous
    Ans: 3
    17.  The young wrestler struggled to defeat his adversarywho is the current Southeast Asian Games Champion.
    1.   Opponent
    2.   Partner
    3.   Colleague
    4.   Mentor
    5.   Enemy
    Ans: 1
    18.  The Father upbraided his children for their extravagance.
    1.   Advocated
    2.   Scorned
    3.   Scolded
    4.   Praised
    5.   Punished
    Ans: 3
    19.  Beng, the Customer Relations Director, Respondent with alacrity to every customer requested or complaint.
    1.   Indignation
    2.   Aggression
    3.   Laxity
    4.   Indifference
    5.   Zeal
    Ans: 5
    20.Health benefits and financial assistance are part of the remuneration that goes with the position.
    1.   Allowance
    2.   Aggression
    3.   Laxity
    4.   Indifference
    5.   Zeal
    Ans: 2
    21. News of the surreptitious meeting of the Magdalo Group gradually leaked out to media.
    1.   Secret
    2.   Illegal
    3.   Constant
    4.   Grand
    5.   Nightly
    Ans: 1
    22.  Science is constantly seeking to discover the immutable laws of nature.
    1.   Silent
    2.   Unchangeable
    3.   Constant
    4.   Impenetrable
    5.   Varied
    Ans: 2
    23.   Elizabeth feigned illness so she could avoid attending the school meeting.
    1.   Deserve
    2.   Escaped
    3.   Condoned
    4.   Pretend
    5.   Tolerated
    Ans: 4
    24.   The lawyer was accused of trying to mulcthis of his legacy.
    1.   Swindle
    2.   Avenge
    3.   Appease
    4.   Suggest
    5.   Destroy
    Ans: 1
    25.  We must faced the enemy without trepidationif we are to win the battle.
    1.   Reservation
    2.   Fear
    3.   Depravity
    4.   Logistics
    5.   Trauma
    Ans: 2
    26.  The  Regency Club is perfect for the  business traveler in search of privacy, convenience and the eminentlevel of the personalized service.
    1.   Topmost
    2.   Welcome
    3.   Distinguish
    4.   Approximate
    5.   Classy
    Ans: 3
    27. 395 elegantly, design and tacitly furnished guest rooms and suites with residential ambiance.
    1.   Sweet
    2.   Conventional
    3.   Unconventional
    4.   Subdued
    5.   Complacent
    Ans: 2
    28.  Ermita and  Malate are known for its  bohemian  lifestyle and  tourist attractions.
    1.   Stylish
    2.   Conventional
    3.   Subdued
    4.   Complacent
    Ans: 3
    29.  Lorenzo Ruiz refused to renounce his faith even though he knew he would suffer martyrdom.
    1.   Announce
    2.   Refute
    3.   Abandon
    4.   Reconcile
    5.   Permeate
    Ans: 3
    30. There  is no panacea that will solve our financial difficulty.
    1.   Cure-all
    2.   Problem
    3.   Paradox
    4.   Criteria
    5.   Answer
    Ans: 1
    To download this reviewer, click HERE. God bless!


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *