CSE Practice Test 6

    CSE Practice Test 6 needs mastery in Civil Service Exam. Reviewees need to master the key points that are crucial and needs extra attention. To do this, the reviewee should read and understand each item with proper care. In taking Civil Service Exam, memorization is only a technique but it can’t help you pass the exam. It means that you have to read, understand and internalize the topics. Understanding the questions very well before analyzing it is the best trick to do.

    In reviewing CSE Practice Test 6 , the brain should act as a gallery. The reviewee must master retention of difficult points. There are choices and options but those are very close to the correct answer. To pick the best answer, the reviewee should master the techniques very well. With four difficult choices, only one is the answer. It takes wit and speed as well as control to point the answer in a matter of one (1) minute.

    Some items in CSE Practice Test 6  are easy. Yet, the difficult questions outnumber the easy ones. During the review, it is best if you stay focus and think that the review is the real scenario. In this manner, you will be used to the flow of the process of the exam. The positive mentality is what matters the most and it will add to your advantage. Questions in each item may be difficult at first reading but as you read it twice, you will find it easy to answer. CSE Practice Test 6  is very important and this is one point that you need to practice.

    See also  Mathematics Part 5

    Many said that Civil Service Exam is difficult to pass and it is agreeable. If an aspiring taker wishes to pass the examination, he/she must focus on the review to nail it!

    Civil Service Examination Reviewer

    CSE  Practice Test 6

    Select from among the suggested answer one which most nearly means the OPPOSITE of the word given in capital letters. If not one of them means the OPPOSITE.

    1. CONVERSANT:
    1.       Ignorant
    2.       Indignant
    3.       Talkative
    4.       Adept

    Ans: 1

    2. LAVISH:
    1.       Spontaneous
    2.       Profuse
    3.       Sparing
    4.       Languishing

    Ans: 3

    3. HAMPER:
    1.       Allay
    2.       Fetter
    3.       Arrest
    4.       Harbor

    Ans: 1

    4. DELIBARATE:
    1.       Conscious
    2.       Impulsive
    3.       Discreet
    4.       Intentional

    Ans: 3

    5. IMPASSIVE:
    1.       Reserved
    2.       Insensitive
    3.       Responsive
    4.       Gallant

    Ans: 3

    6. MOROSE:
    1.       Boisterous
    2.       Fretful
    3.       Gloomy
    4.       Cross

    Ans: 1

    7. DEFUNCT:
    1.       Attentive
    2.       Inanimate
    3.       Deadly
    4.       Alive

    Ans: 4

    8. AUGMENT:
    1.       Bolster
    2.       Swell
    3.       Abate
    4.       Activate

    Ans: 3

    9. ASSERTIVE:
    1.       Aggressive
    2.       Acquiescent
    3.       Certain
    4.       Efficient

    Ans: 2

    10. DESTINATE:
    1.       Petulant
    2.       Pliant
    3.       Oppressive
    4.       Stubbom

    Ans: 1

    11. FURTIVE:
    1.       Forthright
    2.       Stealth
    3.       Wary
    4.       Fervid

    Ans: 1

    12. FORBEARANCE:
    1.       Resignation
    2.       Foolhardiness
    3.       Patience
    4.       Fidelity

    Ans: 2

    13. REPREHENSIBLE:
    1.       Blameless
    2.       Apprehensive
    3.       Boundless
    4.       Incapable

    Ans: 1

    14. PROFOUND:
    1.       Shallow
    2.       Sentimental
    3.       Magnificent
    4.       Probing
    Ans: 1
    15. Propitious:
    1.       Auspicious
    2.       Beneficial
    3.       Adverse
    4.       Prosperous

    Ans: 3

    16. EQUITABLE:
    1.       Just
    2.       Equal
    3.       Unjust
    4.       Different

    Ans: 3

    17. IMMINENT:
    1.       Far
    2.       Near
    3.       Eminent
    4.       Emerged

    See also  Mathematics Part 6

    Ans: 1

    18. RETRENCHMENT:
    1.       Economical
    2.       Extravagant
    3.       Impoverished
    4.       Financial

    Ans: 2

    19. INTRINSIC:
    1.       Extensive
    2.       Extrinsic
    3.       Valuable
    4.       Useless

    Ans: 2

    20. LATTER:
    1.       Late
    2.       Later
    3.       Former
    4.       Last

    Ans: 3

    21. FINITE:
    1.       Unlimited
    2.       Bounded
    3.       Divided
    4.       Space

    Ans: 1

    22. ZENITH:
    1.       Biggest
    2.       Lowest
    3.       Greatest
    4.       Shortest

    Ans: 2

    23. RELEVENT:
    1.       Impertinent
    2.       Pertinent
    3.       Related
    4.       Antipathy

    Ans: 1

    24. FIASCO:
    1.       Loss
    2.       Gain
    3.       Success
    4.       Failure

    Ans: 3

    25. APEX:
    1.       Bottom
    2.       Peak
    3.       Middle
    4.       Summit

    Ans: 1

    26. HYPOCRITE:
    1.       Sincere
    2.       Honest
    3.       Liar
    4.       Bad

    Ans: 1

    27. GENUINE:
    1.       Original
    2.       Beautiful
    3.       Counterfeit
    4.       Imitation

    Ans: 3

    28. ACQUIT:
    1.       Condemn
    2.       Praise
    3.       Accuse
    4.       Convict

    Ans: 1

    29. SIMPLICITY:
    1.       Change
    2.       Unjust
    3.       Eliminate
    4.       Complicate

    Ans: 4

    30. INCREDIBLE:
    1.       Truthful
    2.       Acceptable
    3.       Believable
    4.       Unbelievable

    Ans: 3

    31. RELENTED:
    1.       Resisted
    2.       Hardened
    3.       Surrendered
    4.       Repented

    Ans: 1

    32. DEFIANCE:
    1.       Obedience
    2.       Objection
    3.       Challenge
    4.       Dishonor

    Ans: 1

    33. SEDATE:
    1.       Admirable
    2.       Sad
    3.       Unstable
    4.       Serene

    Ans: 3

    34. TEMPORAL:
    1.       Moderate
    2.       Spiritual
    3.       Secular
    4.       Timely

    Ans: 2

    35. MANIFESTED:
    1.       Displayed
    2.       Caused
    3.       Increased
    4.       Concealed

    Ans: 4

    To download this reviewer, click HERE. God bless!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *