CSE Practice Test 3

    CSE Practice Test 3 needs mastery in Civil Service Exam. Reviewees need to master the key points that are crucial and needs extra attention. To do this, the reviewee should read and understand each item with proper care. In taking Civil Service Exam, memorization is only a technique but it can’t help you pass the exam. It means that you have to read, understand and internalize the topics. Understanding the questions very well before analyzing it is the best trick to do.

    In reviewing CSE Practice Test 3 , the brain should act as a gallery. The reviewee must master retention of difficult points. There are choices and options but those are very close to the correct answer. To pick the best answer, the reviewee should master the techniques very well. With four difficult choices, only one is the answer. It takes wit and speed as well as control to point the answer in a matter of one (1) minute.

    Some items in CSE Practice Test 3  are easy. Yet, the difficult questions outnumber the easy ones. During the review, it is best if you stay focus and think that the review is the real scenario. In this manner, you will be used to the flow of the process of the exam. The positive mentality is what matters the most and it will add to your advantage. Questions in each item may be difficult at first reading but as you read it twice, you will find it easy to answer. CSE Practice Test 3  is very important and this is one point that you need to practice.

    See also  Mathematics Part 2

    Many said that Civil Service Exam is difficult to pass and it is agreeable. If an aspiring taker wishes to pass the examination, he/she must focus on the review to nail it!

    Civil Service Examination Reviewer

    CSE Practice Test 3

    PROBLEM SOLVING

    Direction: This is a test on your ability to think out solutions to quantitative problems. Read carefully each problem and determine the correct answer from the choices numbered 1, 2, 3, 4 and 5.

    1)      How many 6-inch pieces can be made out of a string 2 yards long?
    1.       6 pieces
    2.       9 pieces
    3.       12 pieces
    4.       17 pieces
    5.       3 pieces

    Ans: 3

    2)      Two pounds is how much less than a kilo?
    1.       5 lbs.
    2.       2 lbs.
    3.       4 lbs.
    4.       9 lbs.
    5.       7 lbs.

    Ans: 2

    3)      The ages of three boys add up to 25 years. If Roberto is 13 and Fred is the same age as Jose, how old is Fred?
    1.       12 years old
    2.       6 years old
    3.       13 years old
    4.       7 years old
    5.       17 years old

    Ans: 2

    4)      Rita has 12 white chicks and 9 brown chicks. Five of the white chicks died after two days. How many chicks were left.
    1.       7 chicks
    2.       11 chicks
    3.       16 chicks
    4.       9 chicks
    5.       6 chicks

    Ans: 3

    5)      How many hours is it from 7 A.M. to 4 P.M.?
    1.       8 hours
    2.       9 hours
    3.       10 hours
    4.       15 hours
    5.       6 hours

    Ans: 2

    6)      How much less than two yards is 3-1/2 feet?
    1.       1-1/2 ft.
    2.       2-1/2 ft.
    3.       3-1/2 ft.
    4.       1-1/5 ft.
    5.       3-3/5 ft.

    Ans: 2

    See also  Paragraph Organization in Filipino Part 1

    7)      How much can be saved by buying 5 yards of cloth at P1.50 a yard at a 1/5 off sale?
    1.       P2.50
    2.       P1.50
    3.       P1.00
    4.       P3.50
    5.       P0.96

    Ans: 2

    8)      How much will eighteen 6 centavo stamps and four 20 centavo stamps cost?
    1.       P1.66
    2.       P1.88
    3.       P1.56
    4.       P1.78
    5.       P1.15

    Ans: 2

    9)      Which is least?
    1.       2/6
    2.       ¼
    3.       1/3
    4.       ¾
    5.       5/6

    Ans: 2

    10)   Which is the biggest?
    1.       ¾
    2.       4/5
    3.       2/3
    4.       3/6
    5.       5/9

    Ans: 2

    11)   What part of a yard is one foot?
    1.       ½
    2.       2/3
    3.       1/3
    4.       1/5
    5.       3/7

    Ans: 3

    12)   What part of a ganta is 2 liters?
    1.       1/3
    2.       2/3
    3.       ¼
    4.       1/6
    5.       3/7

    Ans: 2

    13)   Which is most?
    1.       ¾
    2.       3/6
    3.       4/8
    4.       2/3
    5.       3/5

    Ans: 1

    14)   Carmen is 8 years older than Ana who will be 10 in a year’s time. How old is Carmen?
    1.       16 years
    2.       18 years
    3.       17 years
    4.       11 years
    5.       14 years

    Ans: 2

    15)   An automobile runs 45 miles per hour. How many miles on the average does it run in 20 minutes?
    1.       20 miles
    2.       15 miles
    3.       10 miles
    4.       17 miles
    5.       13 miles

    Ans: 2

    16)   How much more than one yard is 4 feet?
    1.       ½ ft.
    2.       1/3 ft.
    3.       1 ft.
    4.       1/6 ft.
    5.       2/3 ft.

    Ans: 3

    17)   How much will 1.6 kilos of onions cost at P0.85 per kilo?
    1.       P1.36
    2.       P1.30
    3.       P1.50
    4.       P1.25
    5.       P1.54

    See also  Mathematics Part 7

    Ans: 1

    18)   What number must be added to 21 to get 4 x 6?
    1.       3
    2.       4
    3.       5
    4.       9
    5.       6

    Ans: 1

    19)   Carmen spent 60 centavos at the store. This is 3/8 of her money. How much would she have spent if she had spent ½ of her money?
    1.       80 c
    2.       90 c
    3.       75 c
    4.       85 c
    5.       65 c

    Ans: 1

    20)   The sum of the square of three consecutive numbers is 110. What are the numbers?
    1.       5, 6, 7
    2.       7, 8, 9
    3.       2, 3, 4
    4.       4, 5, 6
    5.       6, 7, 8

    Ans: 1

    To download this reviewer, click HERE. God Bless!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *