CSE Practice Test 5

    CSE Practice Test 5 needs mastery in Civil Service Exam. Reviewees need to master the key points that are crucial and needs extra attention. To do this, the reviewee should read and understand each item with proper care. In taking Civil Service Exam, memorization is only a technique but it can’t help you pass the exam. It means that you have to read, understand and internalize the topics. Understanding the questions very well before analyzing it is the best trick to do.

    In reviewing CSE Practice Test 5 , the brain should act as a gallery. The reviewee must master retention of difficult points. There are choices and options but those are very close to the correct answer. To pick the best answer, the reviewee should master the techniques very well. With four difficult choices, only one is the answer. It takes wit and speed as well as control to point the answer in a matter of one (1) minute.

    Some items in CSE Practice Test 5  are easy. Yet, the difficult questions outnumber the easy ones. During the review, it is best if you stay focus and think that the review is the real scenario. In this manner, you will be used to the flow of the process of the exam. The positive mentality is what matters the most and it will add to your advantage. Questions in each item may be difficult at first reading but as you read it twice, you will find it easy to answer. CSE Practice Test 5  is very important and this is one point that you need to practice.

    See also  English Paragraph, Comprehension and Organization Part 1

    Many said that Civil Service Exam is difficult to pass and it is agreeable. If an aspiring taker wishes to pass the examination, he/she must focus on the review to nail it!

    Civil Service Examination Reviewer

    CSE Practice Test 5

    Select the single word which is the equivalent in meaning or best express the meaning of the group of words in capital letters.

    1. It was an experience TO BE REMEMBERED.
    1.       Noteworthy
    2.       Tasting
    3.       Momentous
    4.       Rewarding
    5.       Regrettable

    Ans: 2

    2. LITTLE BY LITTLE the helpless victim sank into the mud.
    1.       Hopelessly
    2.       Unnoticeably
    3.       Gradually
    4.       Unexpectedly
    5.       Quietly

    Ans: 3

    3. Much of what the speaker said was OFF THE POINT.
    1.       Incomplete
    2.       Irrelevant
    3.       Untruthful
    4.       Insignificant
    5.       Uninteresting

    Ans: 2

    4. The leaders attempted to have the people DO AWAY WITH EXTRAVAGANT fiesta celebrations.
    1.       Postpone
    2.       Neglect
    3.       Reduce
    4.       Modify
    5.       Abolish

    Ans: 5

    5. It was a situation law abiding citizens COULD NOT PUT UP WITH.
    1.       Choose
    2.       Terminate
    3.       Tolerate
    4.       Remedy
    5.       Follow

    Ans: 3

    Choose the one of the five suggested answer that means best nearly the same as the word in capital letters.
    6. COGNIZANCE:
    1.       Awareness
    2.       Ignorance
    3.       Convenience
    4.       Oversight
    5.       Obscurity

    Ans: 1

    7. CREDENCE:
    1.       Consideration
    2.       Authority
    3.       Trustworthiness
    4.       Convenience
    5.       Doubt

    Ans: 3

    8. ALIENATE
    1.       Restrain
    2.       Attach
    3.       Return
    4.       Wean
    5.       Congregate

    Ans: 4

    9. RAPPORT
    1.       Sympathetic relation
    2.       Keen struggle
    3.       Total dependence
    4.       Widening discord
    5.       Forced

    Ans: 1

    10. ULTERIOR
    1.       Progressive
    2.       Absolute
    3.       Exclusive
    4.       Parallel
    5.       Hidden

    See also  Mathematics Part 1

    Ans: 5

    11. FRINGE:
    1.       Periphery
    2.       Center
    3.       Benefit
    4.       Extension
    5.       Pattern

    Ans: 1

    12. CLIQUE:
    1.       Competition
    2.       Code
    3.       Impostor
    4.       Circle
    5.       Distortion

    Ans: 4

    13. DECRY:
    1.       Flatter
    2.       Cajole
    3.       Conceive
    4.       Console
    5.       Denounce

    Ans: 5

    14. ADJUNCT:
    1.       Secondary
    2.       Deduction
    3.       Assumption
    4.       Content
    5.       Combination

    Ans: 1

    15. PAUCITY:
    1.       Indiscretion
    2.       Abundance
    3.       Prosperity
    4.       Inclemency
    5.       Insufficiency

    Ans: 4

    16. DEBRAUNCHED:
    1.       Deadened
    2.       Ameliorated
    3.       Retarded
    4.       Corrupted
    5.       Insufficiency

    Ans: 1

    17. SUFFUSE:
    1.       Supplicate
    2.       Fill
    3.       Supplant
    4.       Untangle
    5.       Remove

    Ans: 5

    18. CIMPLIX:
    1.       Impour
    2.       Dispersion
    3.       Confluence
    4.       Confidence
    5.       Constriction

    Ans: 4

    19. POLARISE:
    1.       Harmonize
    2.       Convey
    3.       Contrapose
    4.       Conspire
    5.       Ratify

    Ans: 1

    20. REDACTION:
    1.       Publication
    2.       Modification
    3.       Dissertation
    4.       Description
    5.       Deletion

    Ans: 2

    To download this reviewer, click HERE. God bless!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *