Test on Correct Grammar in English Part 1

cse%2Breviewers

Directions: Choose the correct answer from the choices given.


1. A. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by his wife, were at the party.
        B. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by the wife, were at the party.
        C. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by his wife, was at the party.
        D. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by his wife, is at the party.

Ans: c

2. A. We could go to the beach if it wasn’t so hot.
        B. We could go to the beach if it weren’t so hot.
        C. We could go to the beach if it is weren’t so hot.
        D. We could go to the beach if it is so hot.

Ans: b

3. A. Fatima Ruth promised she would come.
        B. Fatima Ruth promised she will come.
        C. Fatima Ruth promised that she will come.
        D. Fatima Ruth promised that she is to come.

Ans: a

4. A. I am a Filipino and so is she.
        B. I am a Filipino and so she is also.
        C. I am a Filipino too and so she also is.
        D. I am a Filipino and she also.

Ans: a

5. A. Alberto ignored the traffic enforcers signal that he stop.
        B. Alberto ignored that traffic enforcer’s signal that he stop.
        C. Alberto ignored the traffic enforcers the signal that he is to stop.
        D. Alberto ignored the traffic enforcers of the signal that he to stop.

Ans: b


6. A. She’s been there before, isn’t she?
        B. She’s been there before, is she?
        C. She’s been there before, hasn’t she?
        D. She’s been there before, didn’t she?

Ans: c

7. A. How can Bernice blame you and he for the miscommunication?
        B. How can Bernice blame both you and him for the miscommunication?
        C. How can Bernice blame you and him for the miscommunication?
        D. How can Bernice blame you and him also for the miscommunication?

Ans: c

8. A. Neither of them are experts on the subject matter of the “Big-Bang Theory.”
        B. Neither one of them are experts on the subject matter of the “Big-Bang Theory.”
        C. Neither of them is an expert on the subject matter of the “Big-Bang Theory.”
        D. Neither of them is expert in subject matter of the “Big-Bang Theory.”

Ans: c

9. A. The more you practice, the more you will get better.
        B. The more you practice, the better you get.
        C. The better you practice, the more you get better.
        D. The more you practice, the better you will get.

Ans: d

10. A. The reason the proposal was rejected was because it was not economically viable.
        B. The reason the proposal is rejected was that it is not economically viable.
        C. The reason the proposal was rejected was that it was not economically viable.
        D. The reason the proposal is rejected is because it is not economically viable.

Ans: c

11. A. Having stole the money, the police searched the thief.
        B. Having stolen the money, the thief was searched by the police.
        C. Having stolen the money, the police searched the thief.
        D. The money having stolen by the thief, he was searched by the police.

Ans: b

12. A. When this war is over, no nation will either be isolated in war or peace.
        B. When this war is over, no nation will be either isolated in war or peace.
        C. When this war is over, no nation will be isolated in neither war nor peace.
        D. When this war is over, no nation will be isolated either in war or in peace.

Ans: d

13. A. Today, this is a totally different world than we have seen in the last decade.
        B. Today, this is a totally different world from what we have seen in the last decade.
        C. Today, this is a totally different world from what we seen in the last decade.
        D. Today, this is a totally different world than what we saw in the last decade.

Ans: b

14. A. After viewing both movies, John agreed that the first one is the best of the two.
        B. After viewing both movies, John agreed that the first was the best of the two.
        C. After viewing both movies, John agreed that the first one was the better of the two.
        D. After viewing both movies, John agreed that of the two, the better one was the first.

Ans: c
To download this reviewer, click HERE. God bless!


READ  CSE - Practice Test 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TEST ON CORRECT GRAMMAR IN ENGLISH ( PART 1 )

cse%2Breviewers

Directions: The following sentences contain an underlined error in grammar or usage. Choose the right word/s as the correct answer.

1. I read in the philippine Star where the inflation rate is going up.
a. said
b. that
c. about
d. says
2. The Certified Public Accountancy Board Examination last October was too difficult for my brother and I  to pass.
a. so do I
b. I also
c. me
d. with me
3. This week’s traffic set a record: the largest ­amount  of vehicles used the south – bound lane of EDSA.
a. volume
b. pile
c. number
d. stretch
4 The Philippine President greeted every Foreign Minister which came to attend the 12th ASEAN Ministerial Conference here in Manila.
a. that
b. who
c. will come
d. who did
5. If he would have  listened to me, he would not have applied for that position in my cousin’s manufacturing company.
a. had
b. should have
c. always
d. have

no6. Let us consider the affected  that this new law will have on the lives of our citizens.
a. affect
b. impact
c. results
d. effects
7. The climate of Southern California is very much like Florida.
a. similar to
b. much like that of
c. almost
d. same with
8. My father was sympathetic, helpful and provided us with money and other provisions during the time my wife was in the hospital.
a. giving us
b. financially
c. generous
d. provider
9. If you think is alright, I shall recommend that it be approved by the Management Committee.
a. all right
b. all ready
c. was right
d. for approval
10. They are both excellent books, well written and encompassing, but the first book is the best.
a. better
b. more good
c. also best
d. better of both
11. Although the books are altogether  in the shelf, they are not arranged in any kind of order.
a. gathered
b. deposited
c. classified
d. all together
12. When he begun  to sing, all of us became quiet and paid attention to his performance on the stage.
a. started
b. began
c. is singing
d. sun
13. Reading  about the massacre, it was difficult to understand the motive of the killers, thus the mystery remained unsolved.
a. Having read
b. While reading
c. As we read
d. Had read
14. I want to compliment the class on the way they went through the Fire Drill without hardly any disorder or panic among the students.
a. smoothly
b. without
c. with none of
d. having no
15. The twins are so similar that it is almost impossible to differentiate one apart from the other.
a. differentiate one
b. differ one
c. separate
d. be different

To download this, just click here. God bless and Good luck.


READ  Mathematics Part 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *